16-тият пореден годишен симпозиум “Устойчиво земеделие – земеделие на бъдещето“ бе открит днес

16-тият пореден годишен симпозиум “Устойчиво земеделие – земеделие на бъдещето“ бе открит днес

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес беше официално открит 16-тият пореден годишен симпозиум “Устойчиво земеделие – земеделие на бъдещето“, който се провежда онлайн. Русенският университет е един от организаторите на форума, заедно с Министерството на образованието и науката на Румъния, Университет Крайова, Държавния аграрен университет в Молдова, Националния институт за изследвания-развитие на машини и инсталации, проектирани за земеделието и хранителната промишленост – Букурещ.

Форумът беше официално открит от съветника на министъра на образованието и науката на Румъния, ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, заместник- ректора по науката и декана на аграрния факултет на  Университет Крайова.

В приветствието си проф. Белоев пожела успех на всички участници във форума и отбеляза: „В днешното време, когато човечеството преживява сътресения в различни точки на планетата и в почти всички сектори, темата за устойчиво земеделие е изключително актуална и значима. Точното и навременно разрешаване на глобални проблеми и излизането от тежки кризи не е възможно без да не бъдат засегнати и проблемите в агросектора“.

По време на форума ще бъдат представени над 150 доклада на участници от различни държави.

Сподели:

Още новини от деня