вируси атакуват човека

167 заболели от коронавирус са установени в Русенска област за 24 часа, 11 са починали

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в областта са регистрирани 167 нови случая на COVID-19, като 158 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите 9 са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 139. От останалите 28 случая по 6 има в общините Бяла, Иваново и Ценово, 5 в Две могили, 3 в Сливо поле и по един в Борово и Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта станаха 3280, като активните случаи към момента са 1737.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 142-ма души, което подобрява предходния рекорд, който беше поставен миналия петък. Тогава само за едно денонощие преборилите коронавирусната инфекция бяха 124 души. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1444. За съжаление вчера още петима мъже и шест жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Предходният път, когато бяха регистрирани 11 смъртни случая на хора с коронавирус в областта беше на 10-и този месец. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 99, от които 53 мъже и 46 жени на възраст между 39 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на незавидното четвърто място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само областите София (град), Пловдив и Благоевград, а  след Русенско са областите Бургас, Стара Загора и Кюстендил. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Ямбол – 7.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: