Евродепутатът Ева Майдел и народният представител Пламен Нунев посетиха Бяла

Евродепутатът Ева Майдел и народният представител Пламен Нунев посетиха Бяла

Време за прочитане: < 1 мин.

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел и народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев посетиха Бяла. Те разгледаха Коледния благотворителен базар в центъра на града и подкрепиха каузата му – набиране на средства за създаване на восъчна фигура на баронеса Юлия Вревска.

Тя е починала в Бяла на 24 януари 1878 година. Баронесата е била медицинска сестра-доброволка в действащата армия на Русия по време на Руско-турската война от 1877 –1878 г. По тази причина нейното име носи болницата в Бяла.

Двамата участваха и в среща с местната структура на Предприемачи ГЕРБ, по време на която г-жа Майдел оповести новината за намаляване таксите при парични преводи в евро от 2019 година.

„Днес окончателно договорихме регламента за намаляване на таксите за парични преводи в евро. Всеки българин, който превежда пари от или в друга държава на ЕС, ще спестява най-малко 30 лева на трансакция. Като основен докладчик и главен преговарящ за Европарламента, съм щастлива, че успяхме да премахнем един двоен стандарт в Европа. От декември 2019 година всички европейци ще плащат за трансграничен превод в евро толкова,колкото плащат за вътрешен превод в националната им валута. Постигнатото е съпоставимо с намаляването на роуминга за мобилните разговори, само че успяхме да го постигнем за по-малко от година“, сподели Ева Майдел пред хората на местния бизнес.

По – късно г-жа Майдел и г-н Нунев се включиха в традиционния Коледен концерт на площада в Бяла, където Веселин Маринов пя за стотиците местни жители.

Сподели:

Още новини от деня