Християн Стефанов от "Юнак-Локомотив" - Русе ще се бори в категория 71 килограма на свободния стил в Загреб

17 – годишен талант от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе повикан в националния отбор

17-годишният състезател на „Юнак-Локомотив“ /Русе/ Християн Стефанов бе повикан на лагер с националния отбор по свободна борба за мъже на Белмекен. Християн, бронзов медалист от европейското първенство за кадети, ще трупа опит при батковците.

Християн Стефанов от "Юнак-Локомотив" - Русе ще се бори в категория 71 килограма на свободния стил в Загреб
Християн Стефанов (вдясно)

В отбора /свободен стил/ на лагер още са двама други състезатели „Юнак-Локомотив“ – Стефан Иванов и Мирослав Киров. В неделя към националите ще се присъедини техният клубен съекипник Георги Вангелов, който в момента е в Германия.

Част от тима са и натурализираните чеченци Али Умарпашаев и Ахмед Магамаев. Сред избраниците на старши треньора Валентин Ангелов са Микяй Наим, Владимир Дубов, Николай Щерев и др.

Лагерът върви с участието на общо 52 състезатели по борба.

Сред тях са Биляна Дудова /Юнак-Локо“, Елица Янкова /“Юнак-Локо“/, Виктория Бобева /“Юнак-Локо“/, Тайбе Юсеин, Мими Христова, Миглена Селишка, София Георгиева. Те тренират под ръководството на старши наставника Петър Касабов.

Отсъстващ при класиците е контузеният еврошампион от 2017 година Тарек Абделслам. Световният вицешамипон Кирил Милов и Айк Мнацаканян са на линия.

Сподели:

Още новини от деня