вируси атакуват човека

170 са установените новозаразени от коронавирус в Русенска област за 24 часа, 8 починаха

170 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 163 са поставени под домашна изолация, а останалите 7 са хоспитализирани. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 152, а в Ценово няма нито един. От останалите 18 случая 6 са в община Сливо поле. 4 са новозаразените в Иваново, трима в Две могили и по двама в Бяла и Ветово. Един заболял през последните 24 часа има и в Борово. По-високият брой заразени през денонощието е възможно да се дължи и на това, че през почивните дни почти не се правят PCR тестове.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4126 души, а активните случаи към момента са 2142. Към момента общо 441 души се намират на лечение в болниците от региона.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 62-ма души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1863. За съжаление вчера още четирима мъже и четири жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 121, от които 64 мъже и 57 жени на възраст между 27 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на незавидното шесто по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Благоевград и Стара Загора, а след Русенско са областните Плевен и Шумен с по 97 новозаразени и София с 89. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Габрово – 2.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

3146 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 7 244 PCR теста, според данните на Единния информационен портал. Общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 124 966 души. От тях активните случаи са 83 671.

Починалите за 24 часа са 189, като 3069 са починали от вируса у нас от началото на пандемията.

Сподели: