С две нови лазерни камери лови нарушителите по пътищата Пътна полиция - Гюргево

1700 автомобила спряха от движение екипите на Пътна полиция и Румънския автомобилен регистър

1700 автомобила спряха от движение от началото на годината до края на юни екипите на Пътна полиция и Румънския автомобилен регистър. Те извършват постоянни проверки за състоянието на МПС по пътищата в цялата страна. Причината за спирането от движение е във факта, че тези МПС представляват непосредствена заплаха за живота и здравето на участниците в движението по пътищата. Констатирани са проблеми с ел. инсталацията, неработещи фарове или мигачи /в 26 % от случаите/, замърсяване на въздуха над допустимите норми /21 % от случаите/, неизправно окачване, увредени джанти или нестандартни гуми /11 %/, проблеми със спирачната система, нарушена видимост и пр. Наложени са общо 11 000 санкции на румънски и чужди граждани за констатирани неизправности на МПС. 8 689 са отнетите талони на МПС и регистрационни табели.

Връщането на талона или регистрационните табели става само след обстоен технически преглед, който трябва да установи липсата на неизправности в центровете на Румънския автомобилен регистър.

Проверките не отразяват състоянието на автомобилния парк в Румъния, тъй като са спирани МПС само по преценка на контролните органи.

Сподели: