Народният представител Пламен Нунев откри фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана“

175 състава се включват в онлайн изданието на XIV Международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ 2021 г., който трябваше да се открие днес

Културата на един народ е неговият дух. Духът е неговият фолклор – традиции, обреди, обичаи, песни, танци, вярвания. Днес трябваше да откриваме XIV Международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“ 2021г., споделят сега организаторите.

Спряха ни, но не прекършиха духът ни! Ние продължаваме!

За участие на сцената на фестивала се записаха 140 състава и още 100 заявиха желание за онлайн включване от България, Франция, Англия, Испания, Румъния, Гърция, Кипър, Сърбия, Турция и др. След издаване на заповедта на кмета на общината за забрана на масовите събития се обадихме на всички участници и от уважение към всички тях им предложихме да се включат в онлайн надпреварата. Включиха се общо 175 състава и индивидуални изпълнители. Може да гледате видеоклипове те на страницата на фестивала във Фейсбук.

Всички организатори, партньори, доброволци и участници живеем с надеждата да се видим отново на сцената, да ни е весело и празнично! Дано!

Сподели: