177 деца от Русе участваха в състезание по творческо писане на английски език

Време за прочитане: < 1 мин.

Повече от 4 500 ученици от 6-ти до 12-ти клас от 207 училища от цялата страна участваха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език. От Русе в надпреварата взеха участие 177 деца от 8 училища.

Предстои следващият етап от конкурса, в който есетата ще бъдат оценени на 24 февруари от регионални журита в София, Пловдив и Благоевград, като в състава им са включени професионалисти в различни области, учители по английски език, част от които англоговорящи. Писателят Захари Карабашлиев е председател на националното жури, което ще определи победителите във всички възрастови категории в средата на месец март.

И тази година темите бяха много интересни и провокиращи въображението на учениците, част от тях са: „Момичето, което танцуваше с магьосник“, „Искаше ми се да не бях чул това“, „Където улиците нямат имена“, „Оранжевият паток, който обичше да скача с парашут“, „Животът беше по-добър от другата страна“ и др.

Състезанието по творческо писане на английски език има за цел да насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. То се провежда в България за осма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ и с подкрепата на Посолството на САЩ, АВО и Американския университет в България.

Сподели:

Още новини от деня