темида съд дело

18-годишен младеж остава в ареста да чака поредна присъда

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест, определен миналата седмица от Районен съд – Русе, спрямо 18-годишния Х. Б. Младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 06.03.2020 г. в гр.Русе в условията на повторност и немаловажен случай отнел блутут тонколона и смарт часовник на обща стойност 69.89 лева от магазин „Джамбо“.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съд – Русе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен, което е тежко умишлено по смисъла на закона, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години. Х. Б. е осъждан вече осем пъти все за престъпления срещу собствеността, а на саморъчно посочения от него адрес не е бил открит от органите на реда, поради което и настоящият съдебен състав намира, че е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на Х. Б. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Сподели:

Още новини от деня