тролейбус

18 тролейбуса ще бъдат извадени от експлоатация през тази и следващата година

Време за прочитане: < 1 мин.

36 тролейбуса има понастоящем дружеството Общински транспорт Русе. Половината от тях обаче ще излязат от употреба през тази и идната година поради недоброто техническо състояние и изтичане срока на експлоатационна годност. С новозакупените тролейбуси ще има увеличение на броя им в експлоатация до 38, а с още 15 нови по европроект той ще достигне 53. По този начин ще се отговори на изискванията за обслужване на новата транспортна схема през идните години. Това заяви пред общинските съветници в Русе сега заместник – кметът на Община Русе по комунални дейности Димитър Недев.

По предварително проучване срокът на годност на придобиваните тролейбуси втора употреба е около 7 години при правилна експлоатация. Не е проблем МПС от един тип да увеличат състава на дружеството, както се очаква да стане сега. Един нов тролейбус струва от 850 хил. до 1 млн. лева, поясни г-н Недев. Трябва да се замени тролейбус с тролейбус, както е предвидено по транспортната схема. Разходите за поддръжка на километър са най – ниски и най – изгодни за общината, категоричен бе той. Броят на шофьорите в тролейбусите е почти равен на този, които ги поддържат. За Община Русе е по – изгодно да се ползват повече тролейбуси, защото стойността е по – ниска.

Русе ще запази тролейбусната си мрежа, в която са инвестирани публични средства, категоричен бе кметът на Община Русе Пенчо Милков. Ще се закупят нови превозни средства и докато това стане, ще се закупят други превозни средства, добави той.

Сподели:

Още новини от деня