видеоклип парламентарни избори

202 кандидати за народни представители ще се борят за разпределението на 8 мандата в 19-и МИР – Русе – допълнена

Време за прочитане: < 1 мин.

202 кандидати за народни представители от 14 партии и 8 коалиции ще се борят за разпределението на 8 мандата в 19-и МИР – Русе на 11 юли тази година. Броят им е осезаемо по – малък от месец март, когато завърши регистрацията на листите за първите парламентарни избори за тази година.

Днес Районната избирателна комисия в Русе завърши регистрацията на листите с кандидати за народни представители. Ето каква е ситуацията при партиите и коалициите, като трябва да се уточни, че предстои проверка и може да има отпаднали по ред причини.

РИК – Русе регистрира листите на ПП „Пряка демокрация“ с 1 кандидат, ПП „Републиканци за България“ със 7 кандидати, ПП „Свобода“ с 3 кандидати, ПП „Бригада“ с 2 кандидати, ПП „България на труда и разума“ с 6 кандидати, ПП „Партия на зелените“ с 3 кандидати, ПП „Възраждане“ с 11 кандидати, ПП „Глас народен“ с 4 кандидати, ПП „Български национален съюз нова демокрация“ с 8 кандидати, ПП „Гражданска платформа българско лято“ с 16 кандидати, ПП „Има такъв народ“ с 12 кандидати, ПП „Движение за права и свободи“ с 16 кандидати, ПП „МИР“ със 7 кандидати.

РИК – Русе регистрира коалиция „Движение Заедно за промяна“ с 9 кандидати, коалиция „Българските патриоти – ВМРО, Воля, НФСБ“ с 16 кандидати, коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ с 16 кандидати, коалиция „БСП за България“ с 15 кандидати, коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ с 16 кандидати, коалиция „ГЕРБ – СДС“ с 16 кандидати, коалиция „Национално обединение на десницата /КОД, БЗНС, БДФ, СЕК/“ с 4 кандидати, коалиция „Демократична България – обединение“ със 7 кандидати.

Сподели:

Още новини от деня