социална трапезария русе

2 нови колонни климатика топлят социалната трапезария в Русе

От вчера поверената ми трапезария има нова придобивка. Два големи колонни нови климатика, с които ще посрещнем и най – лютата зима. Няма да се притесняваме за отоплението на салона.

След 4 – месечно изчакване беше пуснат трифазен ток и фирмата доставчик дойде и стартира климатиците. Това се случи благодарение на Община Русе, която обезпечи доставката на новата техника. Така, нашите потребители в уютна и топла атмосфера ще ползват предлаганата услуга „Топъл обяд“.

Тези хора, 110 на брой, на които под една или друга форма животът е обърнал гръб, вече няколко години имат възможността по оперативната програма „Храни“ да получат, макар и един път на ден, супа, ястие и десерт, приготвени за деня от един женски колектив, който с особено старание прави и невъзможното това да се случи.

Общинското предприятие „СПОТ“ има имиджов характер за Община Русе, тъй като социалната дейност, независимо, че не генерира приходи, показва нашата съпричастност към хората в неравностойно положение. В това отношение Община Русе е в челните места в страната с разкрити различни социални услуги и проекти.

Социалната политика е в приоритетите и на изпълнителната власт. Увеличаване на минималната пенсия, законодателство със силна социална насоченост. Нуждата от такива услуги ще нараства с времето,като се има в предвид демографската картина у нас с отрицателен знак.

Това е още едно предизвикателство за хората които са се отдали на тази благородна кауза, често недооценена от обществото ни, сподели днес Мариан Димитров.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня