2 образователни пиеси на Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе разясняват на учениците правилата за движение и безопасното боравене с огън

2 образователни пиеси на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе разясняват на учениците правилата за движение и безопасното боравене с огън

2 образователни пиеси на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе – „Веселият светофар“ и „С огъня шега не бива“, ще разясняват на учениците от първи до шести клас правилата за движение и безопасното боравене с огън. Това стана ясно по време на пресконференция този следобед с участието на директора на театър Орлин Дяков, актьорите Крум Берков, Косьо Станев /режисьор, Йовко Кънев, комисар Димитър Павлов – директор на РД ПБЗН – Русе, Стилиян Станев – старши инспектор в сектор „Пътна полиция“ – Русе, младши автоконтрольорите Г. Любомиров и Деница Господинова. Автор на двете постановки и Панайот Цанев, който има над 60 постановки, повечето от които с образователен характер.

Идеята за създаване на пиесите, които ще се представят пред около 30 деца в Малката зала на Доходното здание, възниква, защото с тази група много малко се работи като цяло. Те ходят на училище и са особено уязвими при движение по пътищата. Представленията са изградени на базата на игри. В 1 представление има 4 игри, в които ще се включват децата. Целта е те да придобият базови знания за безопасност на движение и противопожарна безопасност. Накрая на всяко представление ще излиза по един представител на Пътна полиция или Пожарната, които ще говорят на децата, за да бъде постигнат възпитателен ефект.

Това не е спектакъл, от който театъра търси приходи, каза още директорът. Ще има билет за вход на цена 3 – 4 лева, но повечето от тях ще отидат за закупуване на специални подаръци за децата – книги и др., тематично свързани с игрите.

Премиерата на първия ще е на 25-и октомври, на втория – на 27-и.

Спектаклите ще се играят в Русенска област и Североизточна България по предварително съгласуван график.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"