Подготвя се земната основа на пътя в разширението при "тапата" на Дунав мост 1

2 полицейски екипа регулират движението на камиони и МПС в района на ГКПП „Дунав мост“

2 полицейски екипа регулират постоянно движението на камиони и МПС в района на ГКПП „Дунав мост“. Работата им е адекватна на обстановката. Въпреки това, струпването на камиони през определени дни на седмицата създава значителни трудности за живущите в град Мартен, съобщи вчера кметът Димо Тонев. Камионите се подреждат в колона в северната част на пътя Русе – Мартен, като така затрудняват трафика в района. Понякога колоната достига самия Мартен и това значително препятства излизането на автомобили от града. Особени трудности се очакват през зимата, която ще дойде с пълна сила и със сняг през декември. Очаква се завъртането на ТИР-ове в наклонения участък да затваря движението, а това ще създаде опасност за живота и здравето на пътуващите, особено при спешни случаи с екипи на ЦСМП.

Затова кметът предложи да се направи временна организация по ситуиране на камионите по пътя за Николово, който се затваря през зимата. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов обаче коментира, че това не може да стане.

В района на т. нар. „тапа“ до ГКПП „Дунав мост“ от няколко дни вече е положен асфалт и може да се преминава с МПС. Ремонтът не е завършен и не е пуснато движението през източната част на пункта. Там все още се извършват довършителни строителни работи, които също препятстват трафика. Очаква се до началото на декември всичко да е готово.

сн. Архив

Сподели: