вируси атакуват човека

2 починали и 5 новоустановени заразени с коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 5 нови случая на COVID-19, като няма новоизлекувани. По двама новозаразени има в общините Русе и Бяла, както един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7816, а преболедувалите остават 7024. Активните случаи са 359. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 125 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 32-ма.

Същевременно за последното денонощие са починала още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 435 на възраст между 26 и 98 години. 267 от тях са мъже, 168 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 12-то място по заболеваемост в страната наравно с Ямбол. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа в пет области няма установени случаи на коронавирусна инфекция, а именно Благоевград, Видин, Ловеч, Силистра и Търговище.

До момента са поставени общо 1347 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 501 лица, което означава, че при тях процесът по ваксинация е завършен.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: