Русенска фирма с 25 работещи затворена поради коронавирус

2 пъти повече оздравели от заразени с коронавирус в Русенска област през януари

През месец януари на територията на област Русе са установени 529 случая на COVID-19, а оздравелите са два пъти повече – 1067. Други 65 души са починали.

По показател 14-дневна заболеваемост област Русе остава в т.нар. оранжева зона, но се наблюдава лек ръст на индикатора спрямо предходната седмица. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция, като към вчерашна дата индикаторът показва 96.5 потвърдени случая на 100 000 души население, а през предходната седмица той беше 88.2. Припомняме, че за да бъде отнесен даден регион към оранжевата зона на база 14-дневна заболеваемост, то показателят трябва да бъде между 60 и 119.9. По-детайлната статистика сочи, че за периода между 25 и 31 януари са установени 99 нови случая на COVID-19, което е със седем по-малко отколкото през предходната, когато техният брой беше 106. Същевременно излекуваните през изминалата седмица са  109-ма, което е със 83-ма по-малко отколкото между 18 и 24-ти. Също така през изминалата седмица 14 човека с доказана коронавирусна инфекция починаха, което е с трима повече отколкото през предходната седмица.

Най-много излекувани през миналата седмица бяха отчетени в понеделник, когато за едно денонощие оздравелите стигнаха 62-ма. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 7817, като активните случаи са 361. Броят на излекуваните достигна 7024, а починалите станаха 435 на възраст между 26 и 98 години.

От месец март миналата година до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха регистрирани на 11 ноември – 218. От друга страна положителен рекорд беше поставен на 8-и декември, когато в рамките на 24 часа преборилите заболяването бяха 403-ма.

Необходимо е да бъде отбелязано, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 25 до 31 януари включително. От Областния оперативен щаб информират още, че постоянно продължават да се извършват проверки за спазване на наложените противоепидемични мерки на територията на всички общини в региона. От там апелират и за спазване на всички противоепидемични мерки.

Сподели: