пг по туризъм русе гугъл

2 русенски проекта са допуснати до участие в XIII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2021 г.

Време за прочитане: < 1 мин.

60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XIII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация за България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

„Посланици на здравето“ е една от инициативите на Министерството на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Съгласно регламента допуснатите проекти са 60, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати 20 проекта; от 5-ти до 7-ми клас – 17 проекта и от 8-ми до 12-ти клас – 23 проекта.

Сред одобрените проекти са тези на ПГ по туризъм – Русе с ръководител Радостина Стефанова, наречен „Нека храната бъде лекарство, а лекарството – храна“, както и на СУЕЕ – Русе с ръководител Добромира Николова с название „Да съхраним здравето си докато учим в електронна среда“.

Сподели:

Още новини от деня