Община Две могили с Коледна украса

2 000 млади фиданки са посадени в Две могили по повод Световния ден на Земята

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес, 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда. Денят на Земята се отбелязва за първи път на 22 април 1970 г., за да се подчертае необходимостта от опазване на природните ресурси на планетата. Към днешна дата Денят на Земята има за цел да привлече колкото се може повече страни по света.В Деня на Земята, година след година има много въпроси: климатични промени, унищожаване на екосистемите, замърсяване на водата и почвата, застрашени животински и растителни видове, изчерпване на невъзобновяемите ресурси.

Не само в Деня на Земята, но и в нашето ежедневие и през останалата част от годината можем да променим начина си на живот, за да намалим въздействието си върху околната среда.

В началото на април по инициатива на Община Две могили съвместно с Фирма ЕКОНТ, офис гр. Две могили по повод Деня на гората и на Световния ден на земята, в общински терен бяха засадени около 2000 млади фиданки от вида „червен дъб”, „явор” и „липа”.

Всеки един от нас носи отговорност за опазването на това природно богатство, както и за неговото развитие и рационално използване в името на благоденствието на човечеството.

Земята е наша, нека я пазим!

Сподели:

Още новини от деня