Мирела Венциславова

20-годишната възпитаничка на НУИ „Веселин Стоянов“ Мирела Венциславова открива своя изложба утре

Двадесет и пет графични творби ще подреди в четвъртък в Регионална Библиотека „Любен Каравелов“ от 18.00 ч. 20-годишната възпитаничка на НУИ „Веселин Стоянов“ Мирела Венциславова. Това е първата и самостоятелна изложба, която е под надслов „Сътворени от тишината“. Мотото не е случайно, тъй като художничката е с двустранна тотална глухота и неясен говор, което не пречи да развива своя явен талант.

Мирела Венциславова е участвала през 2016 г. в художествен конкурс в гр. Перник, като печели сребърен медал и грамота. Участвала е във фестивал „Светът е за всички“ – 2016 г., организиран от Сдружение „Смело сърце“ с финансовата подкрепа на Община Русе.

Само преди няколко дни / 4 май / бе представен пред русенци литературен Алманах „Още са живи крилатите хора“ илюстриран от младата художничка.

Изложбата е организирана от Сдружение „ Дунавско сияние“ – Русе, а гост на проявата ще бъде Христина Чопарова, медиен експерт и журналист от специализирания сайт за хора със слухови проблеми „Ние Ви чуваме“.

Сподели: