Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе припомни за правилата за безопасност през ловния сезон

20 декара нива с царевица изгоря при пожар в стърнище до Червена вода

През изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 4 сигнала.

Горене на суха трева, храсти и отпадъци са потушили служители от  Първа РСПБЗН-Русе вчера, за  времето от 10:31 до 11:20 часа. Произшествието е станало в русенския кв. Средна кула и е ликвидирано без щети на площ около 200 кв.м.

Пожар в суха трева и храсти са гасили и ветовските огнеборци. за  времето от 12:04 до 13:10 часа те са извършили гасителни действия в района на жп гарата на Ветово в посока гр. Сеново. Пожарът се е разпрострял на площ от около 500 кв.м. и не са допуснати щети.

В 16:48 часа екип от ССОД при РДПБЗН- Русе е бил пратен за съдействие на ГКПП Дунав мост, за радиометрично замерване на товарен автомобил.

Последното за денонощие излизане на екипите е било за гасене на запалване в стърнище на пътя от с. Червена вода към с. Ново село, което се е било прехвърлило в блок с царевица. Засегнатата площ на неожънатата нива е била с размер около 20 дка. При гасенето на пожара активно са се включили с техника и земеделски производители.

Сподели: