20 километра след началото на днешния пробег, Владимир Ставрев премина в района на с. Новград

20 километра след началото на днешния пробег, Владимир Ставрев премина в района на с. Новград

Ултрамаратонецът Владимир Ставрев премина през няколко населени места на община Ценово. Първите крачки на територията на Русенска област той направи при Новград, където беше сърдечно посрещнат от кметицата Диана Копчева. По маршрута „Дунав ултра“ той премина и през селата Кривина, Беляново и Белцов. Със Ставрев освен придружаващия екип се движеха и двама велосипедисти. Групата в поредния ден на маратона тръгна от Свищов и трябва да приключи бягането в Русе. В Ценово пред сградата на общинската администрация маратонецът беше посрещнат от зам.-кмета Ваня Игнатова и секретаря на общината Мария Найденова. В деня на Преображение Господне те му подариха икона, плакет и рекламни материали за общината с пожелания за успешен завършек на маратонското бягане. В Ценово бегачът почина около двадесетина минути и възстанови част от силите си с протеинов коктейл.

„Маршрутът през четвъртия етап от маратона е най-кратък  – около 90 километра, но е най-труден за преодоляване. Владо за първи път пробягва цялото разстояние на „Дунав ултра“. Сериозна подкрепа в днешния ден му оказва брат му Йордан, който се придвижва с велосипед“, уточни организаторът на маратона Борис Батънов. Според него основната цел на маратона е да се популяризират населените места по поречието на Дунав, а маршрутът „Дунав ултра“ крие сериозни туристически възможности и потенциал. Пробегът е с дължина от 720 километра. Маршрутът „Дунав ултра“ започва от село Куделин – най-северозападното населено място в България, и приключва в Дуранкулак – най-североизточната точка.

Днес му предстои изключително тежък ден – жегата се очертава да бъде безпощадна към него в дългия участък Беляново-Белцов-Ценово-Обретеник-Две могили. По-късно очакваме подкрепа на любител-бегачи от гр. Русе, където този спорт е със силно лоби. Ние продължаваме, следете наживо движението на Владимир Ставрев тук: https://dunavultra.com/the-marathon-2020/

Сподели:

Още новини от деня