вируси атакуват човека

20 починали от коронавирус в Русенска област за 24 часа

144 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 125. От останалите 19 случая 7 са в община Сливо поле, 4 в Две могили и 3 в Иваново. По двама заразени има и в общините Бяла и Ветово. Един нов случай има и в Борово. За последните 24 часа няма новозаразени в Ценовско.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4931 души, а активните случаи са 2313. По последни данни към момента общо 467 души се намират на лечение в болниците от региона, като 25 от тях са на интензивно лечение.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 27 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2451.

За съжаление вчера беше отбелязан черен рекорд. 20 души, от които 12 мъже и 8 жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците.

Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 167, от които 93 мъже и 74 жени на възраст между 27 и 98 години. Необходимо е да бъде отбелязано, че по-високият брой заразени в областта би могъл да се дължи на това, че през почивните дни по-голямата част от лабораториите, които правят PCR тестове не работят. Въпреки това е важно да се посочи, че споменатите по-горе смъртни случаи са за изминалото денонощие, а не за периода от събота до сега.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 6-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас, а след Русенско се нареждат Благоевград, Враца и Велико Търново, като разликата между последните две области е само един случай. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието са областите Видин и Кърджали – с по седем новозаболели във всяка.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: