съдебна палата русе

200 лева глоба за гърмежи с пистолет с близо 4 промила алкохол в кръвта по русенска детска площадка

Нарушителят Д.П.И. получи от Районния съд в Русе глоба от 200 лева.

На 09.06.2018г., около 18,00 часа, в град Русе, бул. „Мидия Енос“ № .. нарушителят, заедно със своя приятел – А. П., били в дома на нарушителя, находящ се на посочения адрес, където употребили значително количество алкохол след което нарушителят, извадил притежавания от него газов пистолет марка „Зораки 918 В“, калибър 9 мм, с фабричен № , черен на цвят, който бил регистриран в служба КОС при Първо РУ и произвел няколко изстрела по посока на намиращата се зад жилищният блок детска площадка.

Във връзка с това негово поведение бил подаден сигнал от свидетеля по акта В. и на място пристигнали служители на Първо РУ при ОДМВР – Русе.

При извършена проверка за алкохол било установена концентрация на алкохол в издишаните въздушни пари от нарушителя от 3,98 промила.

Било образувано досъдебно производство № 1300/18 по описа на РсРП (ДП № 1448/18 по описа на ОДМВР – Русе), за престъпление по чл. 325, ал. 1 НК, което било прекратено от наблюдаващия прокурор с указания за съставяне на акт по реда на чл. 2, ал. 1 УБДХ.

Сподели:

Още новини от деня