Възрожденско училище „Аз съм Българче“ награди достоен учител от ОУ „Иван Вазов“ – Русе

Преди няколко месеца, в Деня на българската азбука, на просветата и културата обявихме, че търсим достойния български учител. Бяхме решили да дадем своя скромен принос в оценяването на най-важната за обществото професия. Искахме да насочим вниманието към труда на учителите и да засвидетелстваме уважението си към всеки един, който не жали сили и време за възпитанието, обучението и обгрижването на децата. Искахме да провокираме родителите да кажат добра дума за всеки достоен за уважение преподавател, читалищен деец или съвременен будител в училища и организации в България и чужбина и смеем да твърдим, че сме доволни от постигнатото. Развълнуваха ни добрите думи и писмата, които получихме в подкрепа на номинациите. Може би, заедно с вас ще възродим уважението към достойния труд. Получихме писма и много снимки, които не бихме могли да публикуваме, но подкрепиха вярата ни, че вървим по добър път. Наградата беше осигурена от екипа на Възрожденско училище „Аз съм Българче“ – седмичен детски лагер в Копривщица за дете / внук на достойния български учител. И съвсем неочаквано за нас, избраният тази година преподавател я подари на едно от своите деца. Подари я на дете от своя клас.

Г-жа Румяна Лазарова е старши преподавател в ОУ „Иван Вазов“

За нея родителите казват:

„Г-жа Румяна Лазарова е един от най-всеотдайните учители, с дарбата да вдъхновява учениците да постигат успехи с нейна помощ. В часове й е забавно, децата често работят в екип по различни интересни проекти и придобиват знания по увлекателен начин. Моделът на преподаване е разчупен, гъвкав, като освен на традиционните знания се държи и на актуални умения с практическа насоченост. Наред с усвояването на нови знания, децата се възпитават в родолюбие и почит към традициите. Празник ли е, в класната стая ухае на прясно изпечена питка. Щастие е да имаш такъв учител!“

Родителите разказват за нейната всеотдайност, индивидуален подход, креативност, творчески дух и огромна енергия. Изчетохме много страници с разкази за знанията и ценностите, които е предала на децата, за вярата и грижата й за дете със специални потребности, за неуморния й труд по много проекти, в които го увлича да творят. Те вярват, че тя променя живота им към добро!

Г-жа Лазарова изпрати в нашия лагер едно чудесно дете, което ни изненада със скромността си, въпреки десетките награди от наши и международни конкурси! За нас беше удоволствие да споделим постиженията й с децата и да ги насърчим да следват мечтите си!

На добър час на г-жа Румяна Лазарова и на нейните ученици!
Радостни у удовлетворени сме, че Вие сте достоен български учител! Бъдете здрава, вдъхновена и вдъхновяваща!
Благодарим на всички, които участваха и казаха добри думи за българските учители! Благодарим, че споделяте и запазвате уважението си към хората с най-важната и най-трудна професия!
Накрая искам да благодаря на екипа на Възрожденско училище „Аз съм Българче“, който осигури средства за тази награда и даде своя доброволен труд за осъществяването й. Благодаря на Silvia Chavdarova, Десислава Чавдарова, Десислава И. Цонкова и Кирилл Чендев
В първия учебен ден искам да поздравя всички деца, с които сме общували по време на лятното ни училище. Вие знаете, че знанието е сила! Ще поздравя и техните родители, за това, че им дават сили! Искам да поздравя и всички съвременни будители, които ни подкрепят , защото знаят, че ПРОМЯНАТА Е ВЪЗМОЖНА!

Екипът на Възрожденско училище”Аз съм българче!”

Сподели: