вирус

210 са установените болни от коронавирус досега в Окръг Гюргево

210 случая на болни с коронавирус са регистрирани в Окръг Гюргево, сочат данните от Префектурата към 13 часа следобед на 22 май.

114 от заболелите вече са излекувани и са вкъщи. В принудителна карантина са 83 лица в окръга, а в доброволна изолация в домашни условия – 420.

Състоянието на последните се следи ежедневно от домашните лекари и служители на дирекция „Обществено здраве“. През последните 24 часа 44 лица получиха разрешение да приключат самоизолирането си вкъщи, а за 2 изтече срокът на карантината.

До момента са извършени 2 259 теста за наличие на коронавирус, като 24 са само през последните 24 часа.

От 10 май е въведен режим на карантина за квартал „Рудари“ в населеното място Прунду.

За спазване на реда в условията на извънредно положение на територията на окръга са мобилизирани постоянно 165 полицаи и 20 общински полицаи.

При проверка на каруца с двама пътуващи и теглена от коне в 00.50 часа на 22 май се оказва, че за един от тях е издадено разпореждане за спазване на карантина след завръщането му в Румъния на 19 май. Лицето обяснява, че се намира на въпросното място, за да върне избягалия си кон. Веднага пристигат служители на Окръжен инспекторат за извънредни ситуации – Гюргево, които със специален реанимобил отвеждат лицето в място на институционална карантина /престоят всеки ден там се заплаща от лицето, вкл. храна и вода/.

През последните 24 часа на телефон 112 са подадени 10 сигнала и поставени въпроси, свързани с коронавируса.

Служители на Инспектората за извънредни ситуации в Гюргево са извършили 2 транспортирания на болни с коронавирус до съответни лечебни заведения през последните 24 часа.

Сподели:

Още новини от деня