одмвр русе лого полиция мвр

22-годишна жена е задържана за притежание на наркотици

Време за прочитане: < 1 мин.

Вчера около 19:30 часа в полицията е сигнализирано за сбиване на ул. Сан Стефано в Русе, където веднага е изпратен екип на Второ РУ.  При последвалото изясняване на ситуацията полицаите са установили, че 29-годишен мъж бил нанесъл няколко удара в лицето на друг мъж на 27 г. Там се е намирала и 22-годишна жена, която била бивша приятелка на 29-годишния и настояща на опонента му. Тримата русенци.

Според първоначалните обяснения на участниците 27-годишният бил с приятелката си в лек автомобил „Мазда“, когато при тях дошъл другия мъж и двамата се скарали. На местопроизшествието била установена и чанта от плат с наркотични вещества, която според 29-годишния била на 27 годишния, а в крайна сметка жената е заявила, че е нейна. При извършено претърсване в автомобила служителите на реда са открили още две полиетиленови пликчета. В едното имало бяло прахооброзно  вещество, реагиращо  на метаамфетамин , а в другото суха тревна  маса, реагираща на марихуана. Жената обяснила на полицаите, че и тези наркотични вещества са нейни и ги криела в колата на приятеля си.

Случаят е документиран от дежурна оперативна група. Жената е задържана за 24 часа в МВР. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК. Работата по изясняването продължава.

Сподели:

Още новини от деня