22 участници премериха сили на „АРЕНАТА“ – предел на възможностите в Лесопарка

22 участници премериха сили на „АРЕНАТА“ – предел на възможностите в Лесопарка

22 участници премериха сили на „АРЕНАТА“ – предел на възможностите в Лесопарка.

АРЕНАТА“ е благотворително спортно състезание, имащо за цел да подпомогне, подобри и направи живота на подрастващите по-интересен, насочен към спорта и игрите навън. Има поставени урни, в които всеки, който желае, може да помогне със средства за това каузата да бъде осъществена.

Състезанието започна с разделянето на 2 потока – мъже и жени, които играха битки, подобни на тези от риалити формата „Фермата“. Всички битки се подготвят с помощта на Димитър Господинов-Гуспа, който е главен координатор и създател на игрите в петия сезон на ТВ предаването.

Специални гости на АРЕНАТА са майор Веселин Василев – участник в тв предаването „Фермата“, Георги Илиев и Александър Димитров – участници съответно в първия и втория сезон на „Игри на волята“.      

Димитър, в ролята си на водещ, мотивираше играчите през цялото време, а самите изпитания се оказаха нелеки за преминаване и преодоляване.

Зам.-кметът Златомира Стефанова поздрави организаторите на събитието и пожела успех на всички участници, а малко по-късно и кметът на Община Русе Пенчо Милков се присъедини към публиката и подкрепяше състезателите.

В първата част от играта участниците трябваше да преминават по въжени лостове с набирания, местиха и дърпаха големи гуми, прекосяваха трасета с препятствия, носеха бали на гръб и тестваха ловкостта си в различни етапи от играта.

След оспорвани битки и голяма доза адреналин, за финалите днес ще се борят 8 мъже и 4 жени, класирали се с най-високи резултати.

 Финалът на състезанието започва в 10:00 часа и ще продължи до 17:00 часа на „Текето“ в с. Николово.

Сподели:

Още новини от деня