252 участници в конкурса "За да я има България" на 3 март

252 участници в конкурса „За да я има България“ на 3 март

Време за прочитане: 2 мин.

Завърши записването за конкурсът за рецитал „За да я има България“. Шестнадесетото поредно издание на конкурсът ще се проведе на 3 март 2020 и ще бъде част от официалните празнични събития на Община Русе. Предвид големият брой записани – 252 участника, организаторите – Общински младежки дом, решиха да се проведе на две сцени-в Пленарна зала и в зала Европа на Доходно здание.

Ето информация за залите и часовете на провеждане:

Програма на конкурс – рецитал „За да я има България“

3 март 2020

9:00 – Официално откриване в зала Европа. Начало на Първа възрастова група – зала „Европа“, Доходно здание

9:30 – Начало на конкурса за втора възрастова група – Пленарна зала, Община Русе

14:00- Награждаване на първа възрастова група в зала „Европа“ – Доходно здание

14:00- Награждаване на втора възрастова група в Пленарна зала на Община Русе

14:30 – Начало на конкурса за Трета възрастова група – Пленарна зала – участниците да имат готовност да са в залата в 14.00.

16:00 – Награждаване на трета възрастова група – Пленарна зала на Община Русе

Часовете за награждаване и началото на трета възрастова група са ориентировъчни. Възможно е с до +/- 30 минути разлика. Надяваме са на Вашето разбиране .

Моля следете за Вашия ред!

Очакваме Ви за да направим празникът си още по-светъл!

За петнадесета поредна година при голям интерес премина конкурсът за рецитал „За да я има България“. Конкурсът се провежда в три възрастови групи и две направления: Възрожденска поезия и Следвъзрожденска до Съвременна поезия.

Новото тази година е специалната грамота за творческа активност и подкрепа в областта на художественото слово и по-конкретно за приноса им в подкрепата на конкурса за рецитал. Конкурсът премина в приповдигнато настроение, а всеки бе избрал как да интерпретира любомото си стихотворение, като това при някой изпълнения, включваше и специален традиционен костюм или носия. Конкурсът има за цел да популяризира и съхрани стойностната българска поезия, насърчавайки децата в изкуството на рецитала. За много деца през годините той е първата сцена на която стъпват. Конкурсът е посветен на националният празник на България-3 март.

Сподели:

Още новини от деня