2555 лева събра благотворителният концерт "Ново начало"

2555 лева събра благотворителният концерт „Ново начало“

2555 лв. събра благотворителния концерт „Ново начало“. Той се проведе в сряда в Пленарна зала на Община Русе. Концертът е начало на инициативата на Светослав Самуилов за набиране на средства за създаването на зала за тренировки, оборудвана и подходяща и за деца с увреждания.

Светослав е бивш световен и европейски шампион по граплинг и с успешна кариера в ММА, но тежка катастрофа прекъсва спортните му постижения и го приковава в инвалидна количка.

След шест годишна борба за тялото си, Светослав продължава да се възстановява, като голямата му мечта е да направи специализирана зала за тренировки.


Събитието бе организирано за изключително кратко време, а в него се включиха деца от местни школи и клубове.Концертът събра на една сцена представители на танцово студио“Фрийдъм“, Клуб по акробатичен рок енд рол „Рок старс“, ДТШ „Патиланци“, бойците от клуб по муай тай към сдружение „Торус“, представители на вокално студио „Слънце“, както и Виктория Петрова и Мирослава Димитрова, възпитаници по китара на Димо Митев и пианистите Ранимир Павлов и Вероника Илиева, ученици в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Инициативата е изцяло на Светослав Самуилов – Сиско и негови приятели, която бива прегърната радушно от Спортен Йога и Арт Център „Залата“ и актрисата от Куклен театър – Русе – Деница Дончева – Маринова, която се явява сценарист и режисьор на събитието. Благодарение на Куклен театър – Русе, сцената на Пленарна зала придоби нов облик, а „Дунарит“ АД се погрижи 50 от служителите им да получат дарителски билети, за да се насладят на концерта.

По думи на публиката, концертът е преминал стегнато, изключително емоционално и зареждащо. А по думи на участниците, емоцията зад кулисите е довела до сълзи от щастие.

„С подобни инициативи, децата освен изява, получават и много ценен урок. Как, чрез своето изкуство или професионална дейност, да допринасят към обществото, от което са част. Хубаво е всеки от нас да се стреми да допринася и да дава личен пример за това“, бяха финалните думи към участниците и публиката на концерта.

Сподели:

Още новини от деня