вируси атакуват човека

26-годишен почина от коронавирус, 9 са новоустановените за 24 часа в Русенска област

Девет са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие. Петима са новозаразените от община Русе, двама от Бяла и по един от Две могили и Иваново. Сред заразените от последните 24 часа няма учители и непедагогически персонал. Припомняме, че през вчерашния ден над 150 души учители и непедагогически персонал от областта бяха изследвани с бързи антигенни тестове за COVID-19. Техните проби са отрицателни. Изследванията продължават до 3 февруари като днес бързи тестове ще се извършат в СУ „Христо Ботев“, ПЧСУ „Леонардо да Винчи“, както и в Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Ц. Буров“.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7750, а преболедувалите остават 6978. Активните случаи са 347. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 138 души, но 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Става дума за 26-годишен младеж от Ветово, който е постъпил в Университетска болница „Медика Русе“ в изключително тежко състояние. Първоначално той е отказал хоспитализация, но в последствие отново е потърсил лекарска помощ там. Мъжът е бил интубиран, но независимо от усилията на медиците той е издъхнал. Освен с коронавирусна инфекция той е страдал още от сърдечно заболяване и е бил с надномерно тегло. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойника. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 425 на възраст между 26 и 98 години. 263-ма от тях са мъже, 162 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 18-то място по заболеваемост в страната. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Габрово – 4.

Сподели: