одмвр русе лого полиция мвр

27-годишен мъж, заловен от полицията по сигнал за нападение и грабеж от жена, е уличен в извършването и на други тежки престъпления

27-годишен мъж, заловен от полицията по сигнал за нападение и грабеж от жена, е уличен в извършването и на други тежки престъпления. Престъпленията са разкрити в резултат на съвместните действия на криминалисти от Първо и Второ РУ.

Както Ви информирахме в края на миналата седмица, от служители на Първо РУ бе установен 27-годишен мъж, след сигнал за нападение над жена на бул. Цар Освободител. За случая бе сигнализирано на 21 май в 22:15 ч., чрез тел.112, в ОДМВР – Русе. Потърпевшата 56-годишна жена е заявила, че е нападната от неизвестен мъж, който по нейни думи искал да я насили и обяснила, че след като се е развикала намиращи се наблизо хора се втурнали да й помагат и въпросният нападател избягал, но успял да й отнеме портмоне от дамската чанта, в което имало ценни стари бижута. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия,  от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ, като извършител бе установен 27-годишен русенец.  В хода на изясняването на престъпната дейност на лицето е станало ясно още, че той е автор и на други тежки криминални деяния – друго нападение и блудствени действия над жена на бул. Цар Освободител, заявено на 11 май тази година, както и два грабежа, регистрирани на територията на Второ РУ: съответно на 8 април около 22 часа пред вход на блок „Прага“, където 16-годишен е бил съборен, нанесени са му удари и му е взет телефона, а другият на 10 май, между 01:30 и 01:40 часа, до вход на бл. „Драва“, където е нападната 20-годишна, като извършителят я хванал, запушил й устата, блъснал я, тя паднала на земята, след което издърпал мобилния телефон от ръката й и избягнал в неисвестна посока.

Работата по документирането на случаите, както и процесуално-срлледствените действия по производствата продължават под надзора на прокуратурата.

Сподели: