Александър Йорданов: Доста време търпим какво ли не около нашият блок, но мизерията става нетърпима

Александър Йорданов: Доста време търпим какво ли не около нашият блок, но мизерията става нетърпима

Време за прочитане: 2 мин.

Доста време търпим какво ли не около нашият блок, но мизерията става нетърпима, пише русенецът Александър Йорданов.


Живеем в бл.Афродита, вх.Г – срещу КООП Пазар на кръстовището ул.Панайот Хитов и бул.Цар Освободител. Не мисля, че в града има по-мизерен район от този, казва той.


С малки деца сме излизаме всеки ден по няколко пъти и се натъкваме на следните картинки: счупени бутилки, изхвърлени боклуци, изпражнения пред входа, кашони разхождани от вятъра, чичковци без гащи изхождащи се директно пред нас  и пикаещи в тунела към паркинга развяващи лични атрибути пред децата все едно – „тук така се прави“, подчертава Йорданов.

Вярвам в момента в Сирия е нещо подобно или в някой друг град с абсолютна липса на минимални комунални и контролни дейности.

За дамата от отдел чистота на общината не съществуват счупените бутилки, който всички газим със седмици, бутилки и закуски в храстите, кашони от съседния магазин, които трябва да подритвам за да вляза във входа пикаещите са за фон. С цялата си наглост дамите от чистота – считат за необходимо ако все пак се премете нещо да се изхвърли до гаражът ми на ул. Цар Асен зад блок Афродита (все пак контейнерът е на цели 20 метра разстояние), казва русенецът.

Разбирам, че е изключително лесно да се мрънка. Повярвайте ми всеки ден изхвърлям боклуци по пътят ми за гаражът, но честно казано се чувствам безпомощно и съм изключително фрустриран от ситуацията около блока – непроменена от години, заявява русенецът.

Правя забележка на всеки, който си изхвърли боклука в храстите, но имайте предвид, че постоянната срещата с озлобени хора без грам съзнание ме е пречупила напълно!

Снимките, прикрепени в мейла са ежедневие – почиващи дами от отдел чистота, докато ние газим в мизерия и се чудя как да спра децата ми преди да са се нарязали на поредната бутилка и мизерна постановка от изхождащ се чичко без грам самосъзнание.

Предлагам:

по-строг контрол на работниците в района, не е възможно да не забелязват ежедневната мизерия пред  тях докато пушат цигара след цигара на прага на входа ни. (връщам се често вкъщи – случвало се е 3 часа дамите да не помръднат)

моля да поставите химическа тоалетна в тунела към двора (дори и 2бр). Няма как да спрем изхождането – на ден се е случвало да засичам 4-а, но поне да е малко по-цивилизовано. Имайте предвид, че подобна тоалетна ще трябва да се празни ежедневно! Имам снимки и на господата без гащи, но смятам че е излишно да ги прикрепям – моля да го приемете на вяра. Не е излишно и служители на КООРС да се сещат за нашия район, често разтиквам и проститутки с клиенти в двора между колите.

моля за по-строг контрол и на магазините в района: изхвърлят се боклуци на камара пред входа. При силен вятър трябва да се боря, за да изляза от вкъщи, преодолявайки всички кашони и хартии.

Вярвам заедно можем да намерим решение и да поддържаме градът ни красив и нормален ако не за нас – поне за детските очи!

smart
Сподели:

Още новини от деня