вируси атакуват човека

29 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа, 1 е починал

По-малко оздравели и повече заразени отчитат от Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в област Русе. За изминалото денонощие в региона са установени 29 нови случая, а оздравелите са 10. Над половината от случаите са от най-голямата община – Русе, като там новозаболелите са 17. Петима новозаразени има и в община Борово, четирима в Две могили, както и по един във Ветово, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 8147, а преболедувалите станаха 7360. Активните случаи са 307. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 124 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 36.

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 480 на възраст между 26 и 98 години. 295 от тях са мъже, 185 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 14-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 3.

До момента са поставени общо 2876 дози от ваксините, като повторна доза са получили общо 816 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: