козунак

290 козунаци дарява БСП – Русе на граждани в неравностойно положение по повод Великден

„Човещината, доброто трябва да се показват винаги, но най-вече на празници и към тези, които имат най-много нужда от помощ. За нас социалната политика и солидарността са основополагащи принципи, които следваме и винаги отстояваме“, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова при старта на кампанията „Солидарен Великден“.

Тя даде началото на вече традиционната кампания от Ботевград, където се включи лично да дарява и носи пакети на хората в нужда. 

Едновременно в цялата страна започна раздаването на над 10 000 пакета с козунак, великденски яйца и хранителни продукти. Ефективната помощ прави възможни празниците на хиляди домакинства и самотни хора. Целта е едновременно да се покаже съпричастност и солидарност с нуждаещите се, но и да се подкрепи родното производство. Всички дарявани продукти са от български производители.

В Русе и областта ще бъдат дарени 290 козунаци на граждани в неравностойно положение.

Кампанията „Солидарен Великден“ се провежда втора поредна година от БСП в подкрепа на нуждаещи се хора. Началото й бе поставено миналата година по инициатива на председателя на партията Корнелия Нинова. Тогава за първи път доброволци от партията раздадоха над 10 000 козунака в цялата страна на социално слаби семейства и възрастни хора. И тази година в кампанията се включват всички структури на социалистическата партия, депутати, кметове, общински съветници и младежката организация.

сн. Архив

Сподели: