3 бронзови медала за борците от Русенска област от държавния личен - отборен шампионат за кадети в свободния стил

3 бронзови медала за борците от Русенска област от държавния личен – отборен шампионат за кадети в свободния стил

Време за прочитане: < 1 мин.

В Самоков приключи държавният личен-отборен шампионат за кадети в свободния стил.

Умут Сабриев („Дан Колов“, Севлиево) стана първи в категория до 55 кг и взе приза за най-техничен борец, а старозагорецът Радомир Стоянов („Берое“) ликува при 80-килограмовите и бе определен за най-резултатен състезател.

„Берое“ стана отборен шампион със 151 т., следван от „Димитровград“ със 115 т. и „Сливен“ – 109 т.

Дениз Хълми от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе заслужи бронзовия медал в категория 55 кг. Есер Белбер от „Лудогорска слава“ – Глоджево също зае трето място, но в категория 65 кг. Съотборникът му Серкай Мандиков е трети в категория 48 кг.

„След успеха на нашия клуб на републиканското първенство за кадети, искаме да благодарим на хората, допринесли за това!!! Огромни благодарности на Община Ветово и кмета д-р Мехмед Мехмед за подкрепата към спорта и клуба, на нашия президент Самет Басри, за доверието и помощта, когато още бяхме „никои“ !!! Благодарим на родителите на нашите състезатели, че ни се доверяват и помагат, и за това състезание специална признателност на Меджнун Хаджиюмеров, Ремзи Белбер и Себайдин Мандиков за съдействието за целия период на подготовка! И не на последно място, благодарим на ръководството на СУ „Христо Ботев“ с директор Алеко Алеков за съдействието при подготовката на нашите състезатели! Нека заедно да продължаваме да градим бъдещето на нашите деца“, споделят от клуба днес.

Утре надпреварата продължава със схватки в класическия стил, като на тепиха ще излязат 172 състезатели от 29 клуба.

Сподели:

Още новини от деня