вируси атакуват човека

3 починали и 11 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие са установени 11 нови случая на COVID-19 в областта, като излекуваните са четирима. Най-много новозаразени има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 7. По два нови случая има и в общините Борово и Бяла. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8118, а преболедувалите са вече 7350. Активните случаи са 289. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 123 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 35.

За последното денонощие починалите с положителен тест за коронавирус са двама мъже и една жена. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 479 на възраст между 26 и 98 години. 294-ма от тях са мъже, 185 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 19-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 2.

До момента са поставени общо 2512 дози от ваксини, като повторна доза са получили 736.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: