30 състезателни тандема от 5 клуба участваха в държавното първенство по всестранна езда

30 състезателни тандема от 5 клуба участваха в държавното първенство по всестранна езда

От 29 април до 1 май Русе беше домакин на държавното първенство по всестранна езда за клас 1* и група Б и Съпътстващи турнири  за останалите класове. Организатор на проявата бе СЕК „Кентавър – Русе” със съдействието на Българската федерация по конен спорт и Община Русе. В турнира взеха участие 30 състезателни тандема от клубовете „Калоян 92“ – Арбанаси, „Кабиюк“ – Шумен, „Варна СККС“ – Варна, „Конкур“ – Ихтиман и домакините от „Кентавър – Русе“.

Младите надежди от трите водещи клуба в страната, практикуващи дисциплината, се представиха със стабилна езда и без рискови падания. Официален гост на първенството бе зам.-кметът на Община Русе Магдалина Илиева, която награди победителите.

В Държавното първенство в Клас 1* първото място завоюва Марин Димитров с кон Дрейк от клуб „Варна СККС“. На второ и трето място се класира Летисия Димитрова от клуб „Кабиюк“ – Шумен, съответно с конете Кеш и Каро.

В Държавното първенство в Клас Група Б първото място грабна Яна Янева с кобила Амазонка от клуб „Калоян 92“ – Арбанаси. На второ място се класира Паулина Жекова с кобила Ева от клуб „Калоян 92“ – Арбанаси. Третото място зае Николай Стойчев с кобила Аскорка от „Варна СККС“ – Варна.

Домакините от „Кентавър – Русе“ бяха представени от Божидара Илиева с кон Джеронимо и Марина Илиева с кобила Галерия, участващи в Съпътстващия турнир за клас Деца до 14 години, в който Божидара Илиева зае четвърто място.

Всички класации можете да видите в сайта на Българската федерация по конен спорт.

През 2022 г. Русе ще бъде основният център на Всестранната езда и от състезанията, провеждащи се тук, ще се определят участниците в националните отбори и международните турнири. “Кентавър – Русе” ще бъде организатор на още три състезания в седем различни нива. Ето и датите:

13.08 – 14.08.   Национален турнир по Всестранна езда за Купа Кентавър

09.09 – 11.09.    ДП по Всестранна езда за класове Деца, Аматьори и Пони ездачи и Съпътстващи турнири за останалите класове

28.10 – 30.10.    ДП по Всестранна езда за класове 3*, 4 и 5 год. коне и Съпътстващи турнири за останалите класове.

Сподели: