В Русенския университет „Ангел Кънчев” бе открит благотворителен коледен базар под наслов "Дарение „Зрение“ + ВИДЕО

3000 лева събра благотворителният коледен базар под наслов Дарение „Зрение“ в Русенския университет

3000 лева бяха събрани на благотворителния коледен базар под наслов Дарение „Зрение“, който се проведе в периода 11 – 13 декември във фоайето на Централен корпус в Русенския университет. Той беше неповторима възможност за студентите от специалност „ Социални дейности“, Факултет „Бизнес и мениджмънт“ да проявят социална отговорност и обществена активност.

Събраните средства ще бъдат разпределени, като със сумата от 1500 лева младите ентусиасти ще подкрепят Lions club север в закупуване на авторефрактометър. С апарата ще се провеждат ежегодни очни прегледи на академичната общност. Това ще позволи ранното откриване и предприемането на навременни мерки при установяване на зрителни увреждания.

600 лева ще бъдат дарени на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно-рехабилитационен център, в който ще се предлагат терапевтични услуги за деца и възрастни с различни затруднения.

Останалите средства в размер на 900 лева ще бъдат за фонда за подкрепа на студенти с увреждания.

На 20 декември от 11:30 часа във фоайето на Централен корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще бъдат връчени благодарствени грамоти на партньорите в проекта. Артикулите, които останаха след проведения благотворителен базар, ще бъдат дарени на сдружение „Дунавско сияние“, което е един от партньорите в проекта.

Студентите изказват благодарности на хората с добри сърца в лицето на преподаватели, колеги, доброволци и граждани за проявения щедър дух. Споделят, че без колективните усилия на всички не би бил възможен такъв забележителен успех.

Благотворителният коледен базар бе организиран под егидата академик Христо Белоев, дтн, DHC, mult. съвместно с клуб „Проектни мениджъри“, ръководен от доц. д-р Даниела Йорданова и с любезното съдействие и финансиране от Студентския съвет при Русенския университет.

Сподели: