34-ият поход "По пътя на четата на Таньо войвода" ще премине през Сеново, Кривня и Ветово

34-тият национален поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“ ще премине през Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Областна администрация Русе информира, че културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“ организира 34-тия национален поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“.

Инициативата, която е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и се осъществява със съдействието на заместник министър-председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов, ще се проведе в периода 30-ти май – 2-ри юни тази година.

Походът е залегнал в националния календар на Министерството на образованието и науката и се реализира и благодарение на общините и музеите в градовете Силистра, Тутракан, Исперих, Разград и Попово.

В събитието се предвижда да се включат акад. Георги Марков и проф. Христо Матанов като научни консултанти, както и Теодоси Спасов и неговата група. Общият брой на участниците се очаква да надвиши 450, като по традиция походът преминава и през територията на област Русе. Това ще се случи на 1-ви юни, когато участниците е планирано да посетят селата Сеново и Кривня в 08.30 ч., а в 10.00 ч. те трябва да бъдат в гр. Ветово, като преди това направят преход през резервата Бели Лом.

Сподели:

Още новини от деня