38 краткосрочни и 4 дългосрочни доброволеца бяха в Русе по проекта "Стъпка нагоре в твоя живот"

38 краткосрочни и 4 дългосрочни доброволеца бяха в Русе по проекта „Стъпка нагоре в твоя живот“

Време за прочитане: < 1 мин.

През месец октомври от България и от нашият Младежки дом си замина доброволката Лаура от Италия. Малко след това през ноември си тръгна и Гоизедер, доброволката ни от Франция. И да си признаем… липсват ни. Не само защото Лаура и Гоиз бяха прекрасни момичета и защото липсват на всички младежи от Младежки дом, с които прекараха заедно повече от девет месеца, а и защото свършиха много полезна работа, бихме искали да си припомним някои от по- важните и интересни дейности в които се включиха нашите доброволки! Ето само някои от тях: подготовката и провеждането на Международният фестивал ‚Танцуваща река“, подготовката на Русенски карнавал, на фестивалът „Музика и цветове“, на Денят на Младежта, в инициативата „Да почистим Бтлгария“ в посрещането, обучението и престоят на краткосрочните доброволци, както и в дейностите на други организации с които сме партньори, като Червеният кръст и дневен център „Милосърдие“ където помагаха с цялото си сърце в различните ежедневни дейности и каузи.
Затова ни липсват….така както ни липсваха миналата година Марио и Асеф. Така както ни липсват всички доброволци които посрещнахме и изпратихме в рамките на проекта „Стъпка нагоре в твоя живот“.

Със заминаването си Лаура и Гоизедер поставиха края и на дейностите по доброволческият проект „Стъпка нагоре в твоя живот“, финансиран по програма „Еразъм+“ от Центъра за развитие на човешките ресурси. По този проект Русе стана домакин на 38 краткосрочни и 4 дългосрочни доброволеца от Италия, Франция, Словакия, Азърбейджан, Германия, Гърция, Португалия, Испания, Тунис и Египет .

Радваме се, че бяхме част от проект, който възвръща добрите традиции в изграждането на съпричастно гражданско общество.

Сподели:

Още новини от деня