съдебна палата русе съд прокуратура

39-годишен се призна за виновен в разпространение на наркотици

   Окръжен съд – Русе одобри споразумение между прокурор от Окръжна прокуратура – Русе и защитника на обвиняемия И. Б., с което последният се призна за виновен в наркоразпространение.

     Обвиняемият е на 39 години, български гражданин, осъждан, безработен. На 18.03.2022 г. в гр.Русе, в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение  високорискови наркотични вещества – по 5 грама метамфетамин и хероин на обща стойност 556,59 лв.

     Окръжен съд – Русе счете, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. За извършеното престъпление И. Б. прие да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при строг режим и глоба в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето, през което е бил в ареста от 18.03.2022 г. Иззетите от обвиняемия негови 5бр. електронни везни и мобилен телефон Huawei P40 lite със СИМ-карта са отнети в полза на държавата, тъй като са били предназначени за извършване на престъплението.

     Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Сподели: