УМБАЛ "Канев" готова да приеме пациенти с коронавирус в ново отделение

4 нови случая на заболели от коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 69 и 84 години. Трима от тях – 71-годишен мъж от гр. Русе, както и мъж и жена на 69 и 71 години от гр. Сливо поле, са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Единствено 84-годишен мъж от гр. Русе е хоспитализиран в Университетска болница „Медика Русе“. Неговото състояние е стабилизирано и за момента пациентът се намира на кислородна терапия.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 308 души, като активните случаи са 57. От тях 20 са на болнично лечение, а другите 37 са под домашна изолация.

От активните случаи 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 28 и 29. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 182 са жените, а мъжете са 126, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 236.

Сподели:

Още новини от деня