вирус

4 нови случая на заболели от коронавирус в Русенска област през последните 24 часа

Време за прочитане: < 1 мин.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени и един мъж на възраст между 21 и 87 години. Две жени на 21 и 64 години съответно от градовете Сливо поле и Русе са оставени под домашна изолация. Те се намират в добро общо състояние и не проявяват сериозни оплаквания. Същевременно 87-годишен мъж от Русе и 41-годишна жена от Сливо поле са хоспитализирани съответно в Университетска болница „Медика Русе“ и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.  87-годишният мъж е стабилизиран, като за момента се намира на кислородна терапия, а 41-годишната жена е с бронхопневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 316, като активните случаи са 58. От тях 19 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 27 и 31. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 186 са жените, а мъжете са 130, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа има и един нов излекуван пациент, който е от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 243-ма.

Сподели:

Още новини от деня