вирус

4 нови случая на заболели от коронавирус в Русенска област през последните 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени и един мъж на възраст между 21 и 87 години. Две жени на 21 и 64 години съответно от градовете Сливо поле и Русе са оставени под домашна изолация. Те се намират в добро общо състояние и не проявяват сериозни оплаквания. Същевременно 87-годишен мъж от Русе и 41-годишна жена от Сливо поле са хоспитализирани съответно в Университетска болница „Медика Русе“ и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.  87-годишният мъж е стабилизиран, като за момента се намира на кислородна терапия, а 41-годишната жена е с бронхопневмония.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 316, като активните случаи са 58. От тях 19 са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 27 и 31. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 186 са жените, а мъжете са 130, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа има и един нов излекуван пациент, който е от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 243-ма.

Сподели:

Още новини от деня