Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

4 новозаболели от коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Три от случаите са от община Сливо поле, а 89-годишен мъж е от село Бъзън. Той и 70-годишна жена от гр. Сливо поле са хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. И двамата са в стабилно състояние, като сред оплакванията им са предимно повишена телесна температура, суха кашлица, отпадналост и болки в мускулите. Мъжът е и с бронхопневмония.

Другите два случая са при жена на 45 години от гр. Сливо поле и 6-годишно момче от село Бабово, което е посещавало детска градина „Мечо Пух“. И двамата са в добро общо състояние и са оставени под домашна изолация.

Споменатите по-горе случаи от Сливо поле не са от персонала на детска градина „Мечо Пух“. Броят на заразените от персонала на детската градина остава девет души. През вчерашния ден са изследвани още девет контактни деца, с което броят на изследваните деца от детската градина стана 21. От всички резултати положителен е единствено този на 6-годишното дете от село Бъзън. Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция и изследването на всички контактни лица.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта са 346, като активните случаи са 68. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 46 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 30 и 38. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 200 са жените, а мъжете са 146 което в проценти е респективно 58% и 42%.

От началото на пандемията излекуваните пациенти от COVID-19 в Русенско са 259. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Сподели:

Още новини от деня