Русенска фирма с 25 работещи затворена поради коронавирус

4 починали и 35 излекувани от коронавирус в Русенска област за 24 часа

С девет повече са новозаразените с COVID-19 отколкото излекуваните в област Русе за последното денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 44 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 35. Най-много от новите случаи 36 са от най-голямата община, а именно Русе. Други четирима от новозаразените са от Бяла, двама от Борово, както и по един от Две могили и Сливо поле. В населените места от общините Иваново и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7460, а преболедувалите 6317. Активните случаи са 754. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 209 души, като 24 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и две жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 389 на възраст между 27 и 98 години. 239 от тях са мъже, 150 жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Пловдив, Варна и Хасково. След тях се нареждат областите Добрич, Плевен и Бургас. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Търговище – 7.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: