Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

4 са новоустановените заразени с коронавирус в Русенска област за 24 часа

За пореден ден броят на оздравелите е по-голям от този на заразените с COVID-19 в област Русе. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на областта са регистрирани 4 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 73. Два от новите случая са от община Две могили. По един новозаразен има и в общините Русе и Бяла. В населените места от общините Борово, Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово няма новозаболели. Необходимо е да се отбележи, че значително по-малкият брой заразени с коронавирусна инфекция би могъл да се дължи на по-малко направените тестове, поради това че в събота работят не всички лаборатории.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7522 а преболедувалите 6484. Активните случаи са 640. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 190 души, като 27 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с потвърден COVID-19 от началото на пандемията до сега са 398 на възраст между 27 и 98 години. 245 от тях са мъже, 153 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната на равно с Велико Търново. След Русенско се нареждат областите Хасково, Добрич и Сливен. Без нови случаи за изминалите 24 часа е само област Силистра.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: