Продават се билети за концертите от 43. Jazz Fest Ruse 2018

43-тият Джаз фестивал Русе 2018 ще се проведе на 15, 16 и 17 ноември

43-тият Джаз фестивал Русе 2018 ще се проведе на 15, 16 и 17 ноември в Доходно здание от 19:00 часа.

Организатори на събитието са Община Русе, ОП „Русе арт“, Клуб на дейците на културата и Фондация „Петър Петров Парчето“. Фестивалът отново ще предложи на русенската публика букет от най-добрите български и европейски музиканти.

Първата фестивална вечер ще открият Антони Дончев квартет със специалното участие на Флориан Вилайтнер – млад германски цигулар, композитор и аранжор, който концертира с огромен успех и на класическата и на джаз сцената. След тях публиката ще чуе Михаил Йосифов Микстет, представящи авторска музика, мелодична и вдъхновяваща.

Втората фестивална вечер открива ново и много интересно трио – Стоян Янкулов Стунджи, Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров, които ще ни завладеят с много интересна фънки програма, а след тях изключителният Марио Станчев квинтет ще зарадва почитателите на по-твърдия джаз с програмата „Маднес Тенорс“.

Последната фестивална вечер гости на фестивала са младото италианско трио на Даниеле Кордиско – пиано, китара и контрабас и литовците Дайниус Пулаускас Груп – определени като: „уникален секстет чиято смесица от мелодия и сила, лиризъм и неочакваност ги поставя стабилно на чело на прогресивния европейския джаз фюжън“.

Сподели: