Временно се отлага връщането на закупените билети за "Мартенски музикални дни" за периода до 13 април

На 23 март ще бъде представена изложба – инсталация и пърформанс на тема: „Европа в нас“

Продуцентска компания „Персей“ представя изложба-инсталация и пърформанс на тема: „Европа в нас“. С това артистично събитие на 23 март от 17:30 часа в Дом „Канети“, намиращ се на ул. „Славянска“ № 12, се отбелязват 15 години от приемането на България в Европейския съюз. То е част от програмата на 62-ия международен фестивал „Мартенски музикални дни“ и е с участието на млади таланти от Националното училище по изкуствата – Русе.

„Европа в нас“ обединява творческата енергия на екип артисти, които работят заедно през годините по различни проекти, свързани с визуални изкуства, гражданско и социално ангажирано изкуство, демократизация и достъп на различни публики.

Темата е критически важна в днешния свят на ерозия на проевропейските ценности, разделение на обществото и усещане, че Българската Европа е даденост, а не достижение.

Творим в Русе – на брега на великата европейска река Дунав, в града-врата на България към Модерността, с наследството на мултикултурното минало и с поглед към едно по-мирно бъдеще. В невероятното пространство на Дом Канети търсим символа на (за) неделимостта България – Европа.

Режисьор Димитър Липовански
Визуална концепция Еслица Попова
Сценарий на дигитален манифест Цвета Ненова
Със специалното участие на Илия Деведжиев
Музикални картини на живо Николай Иванов – Ом

Проектът „Европа в нас“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата по Програма „Визуални изкуства“ 2022.

Сподели: