Витрината във фоайето на Историческия музей има нова визия

Витрината във фоайето на Историческия музей има нова визия

Витрината във фоайето на Историческия музей има нова визия. Експозиционният дизайн е дело на Йовчо Стоянов от „Русчук. Бг“. В нея той разказва за старите русенски фотоателиета от периода 1870 – 1920 г. Заповядайте в събота, 13 май, от 19.00 ч. пред витрината, за да чуете завладяващия разказ на автора за развитието на фотографията в Русе, за страстта да колекционираш визуални свидетелства от миналото, за желанието да споделяш с аудиториите.

Преди месец Русенският музей отправи предизвикателство, с което дава възможност на своите посетители да аранжират музейна витрина според собствените си предпочитания. Първият, който пожела част от неговата колекция да получи видимост, бе Йовчо Стоянов. Очакваме своите идейни концепции да развият и други наши посетители и приятели – хора, които през годините са събирали различни любопитни за тях вещи или пък такива, свързани с лични преживявания и интереси. Могат да се включат млади или утвърдени вече творци, ученици, студенти, работещи, пенсионери.

Всички, запленени от идеята, могат да заявят желание за участие на телефон 0879127183 или да се свържат с нас на e-mail: [email protected]

Събитието се случва като част по проект „Музей в постковид: от идентифициране към съучастие на аудитории“, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Публики`22“.

Сподели: