Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

5 починали и 152 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа

152 нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие и 57 излекувани в област Русе отчитат от Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа най-много новозаразени има в община Русе – 136. Петима новозаболели има в община Бяла, четирима в Две могили, трима във Ветово, двама в Иваново, както и по един в Борово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11074, а преболедувалите 8386. Активните случаи са 2079. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 404 души, като 48 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла за неинтензивно лечение са 108, което е малко над 23%. Общият брой на леглата за неинтензивно лечение в областта е 464. Припомняме, че в последните дни двете университетски болници „Канев“ и „Медика“ увеличиха капацитета си за неинтензивно лечение на пациенти с коронавирус с общо 66 легла.

За последното денонощие са починали още двама мъже и три жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 609, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 359 от тях са мъже, 250 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 17.

Сподели: